Kavárna Café Music v historickém srdci města Rakovník

Domek, kde se kavárna nachází, byl postaven v šestnáctém století a současnými majiteli citlivě zrekonstruován v roce 2017.

Prostředí kavárny jsme se pokusili naladit tak, aby na vás dýchla atmosféra historie domu a bohatá hudební minulost města Rakovník. V Rakovníku působili například světoznámý Jiří Herold, koncertní mistr České filharmonie a violista českého kvarteta, nebo Karel Burian, světoznámý tenorista. Kulturní minulost prošla i domkem samotným, kde se narodil "zapomenutý" básník Václav Kropáček, jehož srdci nebyla lhostejná sličná a jemná sousedka slečna Josefína Šimrová. Svědčí o tom jedna z lyrických básní v Almanachu českého studenstva z roku 1869, uveřejněná 5 let po jeho smrti.

V naší kavárně můžete ochutnat nejen výbornou kávu, ale také dorty a dezerty od našeho cukráře, výběrové čaje, lahodné limonády a samozřejmě kvalitní vína od moravského vinaře.

 

 

Posezení na venkovní zahrádce

Na dvorku u domu jsme zřídili venkovní posezení, které poskytuje klid a soukromí. Stín pod korunami stromů a vůně rozkvetlých květin nabízí únik před shonem okolního světa.

Díky zastřešené a temperované pergole si lze venkovní posezení vychutnávat od časného jara až do prvních mrazíků.