Kávu pražíme pravidelně v malých dávkách tak, aby pro vás byly na polici připravené balíčky vždy čerstvé, voňavé kávy. Kávu nabízíme v objemech od 100g do 1000 g, zrnkovou či mletou.

BRAZIL - Natural Red Catuaí Donas do Café

100% Arabica. Donas do Café, je projekt zaměřen specificky na podporu postavení žen pracujících v odvětví pěstitelství kávy. Spoluprace zaměřená s prosperujícími a na kvalitu zaměřenými farmami jako je například Fazenda Piedade. Tyto farmy jsou vedeny ženami a výrobkyněmi, které usilují o posun z komerční kvality kávy na kvalitu určenou pro opravdové gurmány. Mentorování, přednášky a kurzy se zemědělci a experty v oblasti kávy jsou jen některé z aktivit, které Donas do Café pořádá pro farmy zapojené do projektu.

Firmy vlastněné a vedené ženami hrají důležitou roli v produkci kávy, jelikož mají velmi silnou komunitu pomáhající pracujícím matkám, a zejména těm s dětmi ve školním věku. Tato výborná káva Red Cautuaí lot z farmy Fazenda Piedade je sázena a sklízena na 200 hektarech v jížním Minas přibližně v 1000 m nad mořem. Fazenda Piedade je vedena a provozována Olgou, vdovou po zesnulém zakladateli farmy, a jejími potomky. Káva s tóny lesních plodů, rozinek a medu bývá sklízena v období mezi květnem a srpnem.  

India Plantation A Bababudan

100% Arabica, jednodruhová ručně sbíraná káva s lahodnou, příjemně nasládlou příchutí kakaa a mandlí.

Ethiopia Djimmah Jasmine

100% Arabica. Jednodruhová káva se středním tělem, příjemnou aciditou, chutí citrusů a ořechů.

Salvador Red Honey

100% Arabica. Káva odrúdy Caturra je z oblasti Finca El Guamo, region La Pandeadura v Salvadoru. Kávu pěstují Fernando Alfaro a Jose Enrique Gutierrez. Filozofie jejich práce zahrnuje tři důležité aspekty: kvalita šálku, kvalita životního prostředí a kvalita života pro jejich pracovní komunitu. Kávová zrna jsou sklízena pouze v plné zralosti, zrna se suší pokrytá dužinou na vyvýšených sušárnách. V šálku má dobré tělo, silné tóny sladového a čokoládového pudingu, s nádechem sušeného banánu.

Honduras San Jose Maresol

100% Arabica, jednodruhová káva ze známého regionu Marcala pochází Catuai z Jose Omara. Má velmi dobré tělo se střední kyselostí a s výraznými sladkými tóny meruňky, jablka, divoké růže a zralých mandarinek. Doznívající chuť hořkého kakaa, vlašských ořechů a koření.

Colombia Supremo

100% Arabica, jednodruhová káva s dobrým tělem a vyváženou chutí v ústech. Intenzivní tóny červeného pomeranče doprovázejí vlašské ořechy a mandle, přecházející v charakteristickou vůni grapefruitu. Dobrá káva a ještě pro dobrou věc. Farma o rozloze 56 hektarů je ve vlastnictví 21 žen a produkuje jak Castillo kávu, tak i Kolumbii. Zaměstnávají ženy a silně se zaměřují mimo jiné na blahobyt a rozvoj dětí sběračů.

Guatemala Flor De Coban

100% Arabica, jednodruhová káva odrůd Caturra, Typica a Bourbon pěstovaná na kávovnících ve vápencovojílovité půdě v oblasti Coban ve stínu ambroní v nadmořské výšce až do 1500 m. Zpracované mokrou metodou, fermentované  30 hodin a strojově sušené, aby byla zajištěna homogenita. V šálku  jako sen s dobrým tělem a střední kyselostí. S nádechem zralých a kandovaných citrusových plodů, s doznívající chutí koření a ořechů. Coban je jedinečná káva pěstovaná regionech severně od Guatemaly, v děštivé oblasti s mimořádně úrodnou půdou. Farmáři tohoto regionu pěstují mnoho různých stromů k zastínění svých kávových plantáží pro produkci zajímavé odrůdy. Nedaleko odtud leží nádherná Semuc Champey, vodní kaskáda plná tyrkysových lagun a vodopádů.

Peru Tres Mosqueteros

100% Arabica, jednodruhová káva pěstovaná v Mercedu, zpracovávaná mokrou metodou s intenzivní chutí a nízkou aciditou. Chuť hořkého kakaa s nádechem sladu a karamelu, následovaná chutí ořechů obohacené chutí pražených kaštanů.

Cuba Cerrano Lavado

100% Arabica. Káva pěstovaná v pohoří Sierra Maestra ve východní části ostrova. Káva je zpracována mokrou cestou, vyznačuje se velmi dobrým tělem, chutí kakaových bobů a tabáku, která doznívá po ceráliích a ořechách.

Nicaragua SHG Cavallino

100% Arabica, jednodruhová káva. Dobré tělo, jemná acidita, to je káva pěstovaná ve stinných oblastech Neuva Segovia. Káva s chutí sladkých broskví a citrusů, následovaná vůní koření a kakaa.